Над половин милион лева е събраната сума в резултат на инициативата

...
Над половин милион лева е събраната сума в резултат на инициативата
Коментари Харесай

Кампанията Генератори за Украйна събра над половин милион лева

Над половин милион лв. е събраната сума вследствие на самодейността на издателя Манол Пейков " Генератори за Украйна ". Кампанията стартира на 26 ноември, предизвикана от зачестилите спирания на ток в Украйна след руски удари. Парите ще отидат за пазаруване на генератори, които сега са безпределно нужни на украинските лечебни заведения, учебни заведения, домове, офиси, бомбоубежища, армейски елементи.
 Манол Пейков

" Скъпи другари, зов

Както добре ви е известно, Русия продължава предумишлено и масирано да обстрелва основни електростанции и електросъоръжения в Украйна.

Въпреки непрекъснатите старания на украинските управляващи за възобновяване на зареждането, огромна част от Украйна тъне в мраз и мрак (картата по-долу е взета от Sky News).

Многобройни цивилен сдружения поставят непрестанни старания да основават условия за от малко малко обикновено битие на украинските хора. Във всеки квартал на множеството градове са основани цивилен пунктове, снабдени с бензинови генератори за електричество – за зареждане на компютри, радиостанции, мобилни телефони и всевъзможни други електрически уреди.

Въпреки големият брой дарения, идващи от целия свят, потребността от генератори е непрекъсната и повсеместна ", написа Пейков на 26 ноември.

Точната събрана сума, към 12 часа на 5 декември, когато завършва акцията, за генератори за последните осем дни и половина (кампанията започва на 26 ноември вечерта) е 534 710 лв. и 77 стотинки (петстотин трийсет и една хиляди двеста и 10 лв. и седемдесет и седем стотинки).

С тях към този момент са платени 118 генератора (между 2 и 100 кВт) на стойност 347 322 лв. и 45 ст.

С останалите 187 388 лв. и 26 стотинки ще се купуват занапред още.


Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР